Whocopied.me protects this content

Mågeskræmmer model Premium - Vejledning

www.forsvindfugl.dk

Mågeskræmmer – Model Premium til landbrug og andre steder med behov for at skræmme skadefugle.

 

 


 


Mågeskræmmer som skræmmemiddel 

 

 

 

   Forsvindfugl.dk

Jacob Paludans Vej 12

9200 Aalborg SV

Tlf. 2275 8899

www.forsvindfugl.dk  info@forsvindfugl.dk


Det er ingen vits: med deres specielt konstruerede deltadrager, er det nu muligt at forhindre skader forårsaget af duer inden for landbruget.

 

 

Med superlette specialdrager vil et nyt produkt hjælpe landmænd og grøntsagsavlere mod den voksende dueplage. Alene i det tyske forbundsland Nordrheinwestfalen forårsager fuglene årligt skader for mil- lioner korn-, raps- og grøntsagsmar- kerne. Og nu har Forbundsrådet med pålæg fra EU endda forkortet jagttider- ne for ring- og tyrkerduer drastisk.

 

Mens landmænd, frugt- og grøntsags-avlere og jægere håber generøse og omfattende undtagelsesregler for den fremtidige jagt på duer. “Basisprincippet er herved duernes medfødte angst for rovfugle”.

 

Og sådan fungerer den lidt anden form for fugleskræmsel: den specielt udvikle- de deltadrage fastgøres med en ca. 12 meter lang snor en 13 meter lang teleskopstang, der står lidt på skrå. Takket være ultralet nylonmateriale og kulfiberstænger vejer dragen ikke engang 100 gram trods af en spændvidde på 1,10 meter.

“Selv det svageste vindpust får den til at stige med det samme. den anden side er den så stabil, at den endda kan tåle storm”.

 

Sådanne tekniske data imponerer ganske vist ikke duerne, men det gør derimod de svævende drager.


De har en lignende form som rovfugle, to køle opfatter duerne endvidere som de formentlige rovfugles angribende ben. Derudover producerer sejlets spænding på dragens bagkanter en flagren, der kan sammenlignes med en svævende rovfugls vingeslag – et mareridt for duerne.

 

Tests i praksis og også forsøg gennem- ført på det britiske universitet i Reading har vist, at vores system har en virkningsradius op til 500 meter”. Dem der ikke tror på det, kan gerne teste systemet gratis. Dog man regne med ventetider. Folk er så begejstrede over deres høje effektivitet”.

 

 

 

 

 


Mågeskræmmer – Model Premium  fungerer støjfrit


Vores mågeskræmmer – Model Premium imiterer en flyvende rovfugl, som venter på bytte. Den superlette drage med dobbeltkøl af modstandsdygtig sejldug med kulfiberstænger har en specialsnor. Denne er fastgjort i et speciallegeret teleskop- rør af aluminium med tredelt glasfiber- spids.

Et skrueanker anvendes som forankring marken. Det letter den

 

nødvendige flytning af systemet.  Endvidere kan røret således rette sig efter vinden. Den selvstartende drage har kun brug for ganske lidt vind og flyver også i storm og regn: idet virkningsområdet er direkte afhængig af dragens flyvehøj- de, tilbyder vi to forskelligt lange aluminiumrør.

 

Vores STANDARD-rørsystem (STN) med en totallængde på ca. 16 m brin- ger fugleskræmslet i form af en drage op i en flyvehøjde op til 22 m.


Den FORLÆNGEDE version (XL) med en rørlængde på ca. 22 m bringer dragen op i en flyvehøjde op til 33 m og kan derfor anvendes i højt placerede kulturer, som f.eks. frugttræer.

 

ANVENDELSESOMRÅDER: Supplerende til de oprindelige anvendelsesmuligheder (inden for jordbær- og grøntsagsdyrkning) har vi hørt om

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mange andre anvendelsesområder: f.eks. raps-, ærte-, majs-, frugt-, sten- frugt-,  solsikke-,  brombær-,  blåbær-


og vindyrkning, fiske- og fjerkræavl, højhuse, marinaer, industrihaller, siloer, havneanlæg, affaldsdeponier og kraft- anlæg.

 

EFFEKTIV MOD:

Fugleflokke såsom duer, ravne, råger, måger, stære, gæs, men også solsorte, fiskehejrer, skarver, harer og rådyr.

 

VIRKNINGSOMRÅDE/-RADIUS:

Standardsystem (STN):

ca. 2 til 2,5 ha

Ekstra langt system (XL):

ca. 3 til 3,5 ha

 

 

TEKNISKE DATA:

Drage: 110 cm spændvidde/100 g

Standardstang: 7 x 170 cm Alu-rør plus: 3 x 170 cm Glasfiberstænger: 6 kg Forlængelse:

3 x 170 cm alu-rør a 2,5 kg

 

 

XL-rør:

10 x 170 cm alu-rør plus

3 x 170 cm glasfiberstænger a 8,5 kg Skrueanker: 80 cm / 4,5 kg Skruestang: 120 cm / 3 kg Transportmål:

173 x 15 x 15 cm / 10 eller 17 kg


 

 

 


3-årige forsøg er blev foretaget med stor succes. Herved testede man bl.a. forskellige systemer over et længere tidsrum i forskellige kombinationer. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.forsvindfugl.dk